Lexicon

Lexicon har sedan 1979 utbildat människor och erbjudit konsulttjänster inom bland annat IT och affärskunskap. Det är en franchisekedja med ett 30-tal anslutna bolag som arbetar över hela Sverige, och har hittills utbildat över en miljon svenskar.

Äntligen en lösning som fungerade

Docupartner har levererat och installerat Xerox ColorQube-maskiner och programvaran Safecom, som effektiviserar utskriftsmiljön hos Lexicon. Lexicon hade sedan tidigare en lösning från en annan leverantör med samma programvara men andra maskiner, och det fungerade bristfälligt. Jan Targama på Lexicon berättar:

Vi hade haft Safecom via en annan leverantör sedan tre år, men det har inte fungerat på hela den tiden. Vi var less på en skrivarmiljö som mest strulade och en leverantör som inte kunde lösa våra problem.

Lexicon hade ett tvåårigt avtal med den andra leverantören, vilket kändes för långt för att motivera ett byte. Men när Docupartner räknade på besparingar med nya maskiner som kan sänka kostnaderna för färgutskrifter och volymer, skulle ett byte av leverantör och skrivarmiljö gå på plus minus noll. Det bidrog till Lexicons beslut att byta, något de inte har ångrat. Jan berättar:

Det funkar precis som det ska! Långt över förväntningarna. Vi slipper strul och alla är busnöjda med en skrivarmiljö som äntligen fungerar.

Smidig installationsrutin

Docupartner har en rutin för installationer som bygger på att göra så mycket arbete som möjligt på förhand, så att det i stort sett bara är Plug & Play när maskinerna är på plats. Det innebär att man börjar med ett installationsmöte för att få information av IT-avdelningen och planera installationen.

På så sätt kan maskinerna förberedas med bland annat drivrutiner, lösenord och IP-adresser och testas innan de sätts på plats. Det förberedande arbetet ger en smidig och snabb installation och förebygger driftstopp. Installationen kan ske på 15-60 minuter med den här rutinen, vilket uppskattas av kunderna.

Installationen hos Lexicon gick som på räls

Lexicons maskinparkHos Lexicon var allt förberett och klart, och själva installationen på plats tog 30 minuter att genomföra. Minimal störning för användarna under installationen, och ett system som fungerar direkt. Jan kunde inte vara mer nöjd:

Jag har aldrig varit med om att det har fungerat så raskt och då har jag ändå varit i branschen sedan 1980! Ovanligt smärtfritt, särskilt som man är rätt van vid löften på tid och leverans som inte infrias. Nu funkade allt på en gång!

Själva mjukvaran installeras gemensamt med kunden. Man går igenom mjukvaran och maskinerna så att kunden äger sitt system och kan använda det fullt ut. Sedan håller man en utbildning för användarna, anpassad efter de behov som uppstår efter installationen.

I de fall det behövs har man även individuella genomgångar av systemet så att alla användare kan använda sina skrivare fullt ut.

Lexicon rekommenderar Docupartner

Jan Targama och användarna på Lexicon är mycket nöjda med sin nya skrivarmiljö som äntligen fungerar, och den smidiga installationen. Jan rekommenderar Docupartner:

Det fungerar superbra. Installationen gick precis som det skulle, enligt plan. Jag har aldrig varit med om det förut. Jag kan inte annat än att rekommendera Docupartner!

Låter det intressant? Skriv eller ring till oss så berättar vi mer.

08-556 318 00

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hej, vi berättar gärna mer

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig snart!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.